Japanske palačinke Okonomijaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Japanske palačinke Okonomijaki

Sastojci

Okonomijaki sos

  • 2 kašike paradajz pire
  • 2 kašike kečapa
  • 3 kašike soja sosa
  • 0,5 dl vorčester sosa
    dl vode
  • kašika skroba
  • kašika smeđeg šećera
    ½ kašičice đumbira u prahu
  • biber po ukusu

Palačinke
100 g brašna
150 ml bujona ili vode
2 jaja

  • ½ kašičice praška za pecivo
    kašičica skroba
    prstohvat soli
    100 g kupusa
  • Šargarepa
  • 2 mlada luka
  • 100 g morskih plodova
  • 100 g slanine
    Prelivi
  • Kečap
  • majonez

Dekoracija

  • 2 mlada luka

 

Način pripreme:

  1. Morske plodove propržiti na malo ulja.
  2. Napraviti okonomijaki sos: u posodu sipati soja sos, paradajz pire, kečap, vorčester sos, đumbir u prahu i biber izmešati. U dl vode razmutiti skrob i žuti šećer, sjediniti sve zajedno i staviti na šporet dok ne proključa. Ostaviti sos sa strane, do
  3. Iseckati mladi luka, izrendati šargarepu, iseckati kupus.
  4. Testo: Izmešati brašno, prašak za pecivo, skrob, prstohvat soli, dodati vodu ili bujon i dobro promešati da bude bez grudvica. Dodati pripremljeno povrće i morske plodove, promešati. Na kraju dodati jaja i pre pečenja malo bibera.
  5. Zagrejati tiganj na umerenoj vatri, sipati malo ulja i peći palačinku, preko nje staviti šnite slanine i okonomijaki sos. Okrenuti palačinku i nastaviti pečenje.
  6. Peći dok ima mase za palačinke.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Salata Nisoaz
sledeća
Pileći satai sa kikiriki sosom

Dodajte svoj komentar