Salata Nisoaz

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Salata Nisoaz

Sastojci

  • 500 g tunjevine
  • 4 mlada krompira
  • 4 paradajza
  • 4 glavica zelene salate
  • 4 jaja
  • 200 g boranije
  • glavica crnog luka
  • 20 crnih maslina

Preliv i marinada

  • 120 ml mediteran mix ulja
  • 3 tri kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 2 kašičice suvog bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • kašičica soli
  • kašičica bibera

Dekoracija

  • listovi bosiljka

 

Način pripreme:

  1. U blender staviti sve sastojke za marinadu i izblendirati.
  2. Staviti tunjevinu u plitku posudu i preliti sa pola marinade. Ostaviti u frižideru 1-2 sata da se marinira, povremeno je okretati da se ravnomerno marinira.
  3. Skuvati jaja, krompir i boraniju. Oljuštiti jaja i iseći ih na četvrtine, kao i krompir.
  4. Zagrejati tiganj, izvaditi tunu iz marinade i peći je u komadima sa svake strane, ali da ne bude pečena do kraja. Treba da ostane srednje pečena.
  5. Staviti u tanjir oprane i iscepkane listove zelene salate i preko nje ređati, jaja, paradajz, krompir, boraniju, maslinke, crni luk sečen na kolutove i na kraju staviti tunjevinu sečenu na štapiće 1,5-2 cm. Sve to dobro preliti sa ostatkom marinade.

Prijatno vam želi vaš Brka.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Sultanovo omiljeno
sledeća
Japanske palačinke Okonomijaki

Dodajte svoj komentar