Sultanovo omiljeno

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sultanovo omiljeno

Sastojci

Pire od patlidžana

  • 3 manja patlidžana
  • 50 g margarina
  • 2 kašike brašna
  • 3 dl mleka
  • 150 g polutvrdog sira
  • kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice muskatnog orašćića

Kebap

  • 500 g junećeg mesa
  • 20 g margarina
  • 2 paprike šilje
  • 3 paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 5 glavica arpadžika
  • 6 šampinjona
  • kašika ljutog ajvara
  • kašika paste od paradajza
  • kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice bosiljka
  • 2 dl vruće vode

Dekoracija

  • 200 g barenih brokolija

 

Način pripreme:

  1. Oprati patlidžan i na tihoj vatri grilovati dok potpuno ne omekša.
  2. U tiganju zagrejati margarin i na umerenoj vatri nekoliko minuta propržiti arpadžik. Dodati meso i uz mešanje nastaviti prženje nekoliko minuta. U tiganj dodati papriku, paradajz, ajvar i pastu od paradajza, kao i sve začine, pržiti još par minuta i sve zaliti toplom vodom. Ostaviti poklopljeno da se krčka na tihoj vatri 30-40 minuta, odnosno dok meso potpuno ne omekša. 5 minuta pred kraj kuvanja dodati šampinjone i beli luk.
  3. Grilovane patlidžane oljuštiti i iseckati nožem na sitne komade. U tiganju na umerenoj vatri rastopiti margarin i u njega, uz mešanje (da se ne zgrudva) dodati brašno, a zatim i mleko. Staviti začine. Kada počne da ključa uz mešanje dodati patlidžan, a odmah zatim i rendani sir. Kada se sir potpuno istopi skinuti sa vatre.
  4. U tanjir prvo sipati pire od patlidžana, a preko njega kebap. Ukrasiti sa brokolijem.
  5. Prijatno Vam želi Vaš Brka

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Pita od jabuka
sledeća
Salata Nisoaz

Dodajte svoj komentar