Karipske knedle sa mesom (Papas Rellenas)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Karipske knedle sa mesom (Papas Rellenas)

Sastojci

  • kg krompira
  • 2 jaja
  • 50 g margarina
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 500 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 500 mlevenog junećeg mesa
  • 4 kašike sofrita
  • 4 kašike paradajz soka
  • kašičica origana ili bosiljka
  • kašičica soli
  • ulje za prženje

Sofrito (Portorikanski )

  • 2 parike
  • papričica ljuta
  • 2 glavice crnog luka
  • paradajz
  • glavica belog luka
  • veza peršuna
  • ½ kašičica soli
  • ½ kašičica bibera

 

Način pripreme:

(za 25-30 komada)

  1. Propasirati krompir, dodati jaja, margarin, brašno i skrob. Ostaviti da se ohladi.
  2. U tiganju na ulju pržiti mleveno meso dok ne izgubi ružičastu boju, varjačom usitniti

meso.

  1. Sofrito: paprike, papričicu, luk, paradjz, beli luk, peršun i začine staviti u blender ili štapnim mikserom iseckati. Staviti u frižider do serviranja.
  2. U tiganj sa mesom dodati 4 kašike sofrita, paradajz sok, oregano i so. Dobro promešati,

utišati vatru i dinstati na tihoj vatri 20 minuta. Skloniti sa vatre i pustiti da se ohladi.

  1. Uzeti parče testa veličine većeg oraha i raširiti ga po površini dlana. Staviti fil od

mesa u sredinu i napraviti knedlu.

  1. Lagano uvaljati knedlu u ostatak skroba, ponoviti ceo proces dok se materijal ne

utroši. Pržiti u dubokom ulju 2 minuta ili dok ne dobije zlatnožutu boju.

Ocediti na papirnom ubrusu od viška ulja.

  1. Servirati na tanjir, preliti sa ostatkom sofrita.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Engleski puding sa “karamel” prelivom
sledeća
Bocconotti

Dodajte svoj komentar