Kavova torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kavova torta

Sastojci

Kora
5 jaja
30 g mlevene crne kafe
150 g šećera
100 g oraha
2 kašike čokoladnih mrvica
1 kašika brašna
Nadev
2 žumanca
1  jaje
100 g šećera
4 kašike mlevene crne kafe
150 g margarina
1 kesica vanilin šećera
Preliv
200 g čokolade za kuvanje
70 g šećera

1 dl vode
1 kašika margarina

 

Glazura

100 g čokolade za kuvanje

1 kašika margarina

1 kašika ulja

 

Dekoracija

bela čokolada za šoljice

kafa u zrnu

dekor bele perle

 

Mikserom u odovarajućoj posudi ulupati belanca uz dodavanje šećera tako da se dobije čvrst sneg.  Smanjiti brzinu miskera i dodati jedno po jedno žumancei mlevene orahe, čokoladne mrvice i smesu brašna i kafe koju smo prethodno napravili. Dobijenu masu izliti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni  pola sata.

Nadev pripremamo tako što žumanca, cela jaja, kafu i šećer kuvamo na pari u odgovarajućoj šerpi dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se hladi. Dok se masa hladi, miskerom u jednoj dubokoj činiji ulupati omekšali margarin na sobnoj temperaturi, tako da postane lagan da i vazdušast. Kada se fil ohladio dodati malo po malo margarin uz neprestano mešanje mikserom.
Kada su kore gotove ređati ih i filovati. Najpre prelivom od čokolade, zatim filom od čokolade i margarina. Ukoliko neka od korica pukne stavljati ih u središnji deo torte.
Tortu slagati tako što na tanjir stavimo prvu koru, prekriti prelivom, a zatim filom. Izravnati ga i tako dok ne potrošimo sav materijal. Na kraju tortu preliti glazurom od čokolade, a zatim je dekorisati šoljama od bele čokolade i čokoladnom dekoracijom.

Kitchen TV

prethodna
Zapržena čorba, restovan krompir, punjene jabuke
sledeća
Taške sa 4 vrste sira

Dodajte svoj komentar