Kazahstanski pilav

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kazahstanski pilav

Sastojci

500 g pirinča dugog zrna

350 g junetine

350 g jagnjećeg kotleta

4 šargarepe

4 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

2 dl suncokretovog ulja

0,5 l pilećeg bujona

so

biber

ljuti ajvar za služenje

 

Pirinač dobro isprati pod mlazom hladne vode. Očistiti šargarepu i crni luk. Crni luk iseckati na rebarca, šargarepu iseckati na tanke štapiće. Junetinu iseći na kocke veličine oko 2cm. Jagnjetinu iseći na veće komade. U zagrejanoj šerpi na suncokretovom ulju propržiti crni luk. Kada luk omekša dodati šargarepu i sve zajedno propržiti još par minuta, potom izvaditi povrće na stranu i u istoj šerpi opeći komade mesa na jakoj vatri.  Posoliti i pobiberiti. Ubaciti glavicu belog luka, poklopiti, smanjiti vatru i ostaviti 20 – ak minuta da meso omekša. Potom vratiti povrće u šerpu, bez mešanja i sve prekriti pirinčem. Naliti sa 2,5 dl vode i bujonom, da pirinač ogrezne. Kada tečnost, ispari, poklopiti i ostaviti da se pilav kuva dok meso i pirinač ne omekšaju.

Kitchen TV

prethodna
Kanadski doručak
sledeća
Tajlandski pečeni brancin i chilli kupus salata

Dodajte svoj komentar