Tajlandski pečeni brancin i chilli kupus salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tajlandski pečeni brancin i chilli kupus salata

Sastojci

Tajlandski brancin

 

1 brancin (300- 400 g)

1 veza blitve

1 veza bosiljka

pola veze korijandera

1 crvena paprika

1 zelena paprika

3 čena belog luka

sok od pola limuna

sok od 1 limete

3 kašike soja sosa

30 g đumbira

300 g jasmin pirinča

 

Chilli kupus salata

 

½ glavice kupusa

20 listova nane

3 čena belog luka

1 ljuta sveža papričica

2 kašike fish sosa

sok od pola limuna

3 kašike susamovog ulja

 

Brancina očistiti i osušiti kuhinjskim ubrusom. Blitvu oprati, osušiti i preseći na dva dela. Crvenu papriku iseći na kocke. Zelenu papriku iseći na kockice. Đumbir očistiti i narendati. Beli luk očistiti i sitno iseckati.

Na pleh staviti veći komad papira za pečenje, tako da prelazi ivice pleha. Rasporediti listove blitve, pa na njih poloziti  brancina. Ribu prekriti listovima bosiljka, korijandera i posuti kockicama paprike, sitnoseckanim belim lukom, rendanim đumbirom i preliti mešavinom soja sosa i citrusa. Spojiti krajeve pekarskog papira, i peći u zagrejnoj rerni na 180 stepeni, 20- ak minuta.

Gotovu ribu služiti uz obaren jasmin pirinač i kupus salatu.

Kupus iseći na tanka rezanca. U avanu izgnječiti beli luk i ljutu papričicu u pastu. Potom dodati fish sos i so od limuna i umešati u salatu. Dodati sveže listove nane i susamovo ulje i sve dobro izmešati. Ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta pre služenja.

Kitchen TV

prethodna
Kazahstanski pilav
sledeća
Tuna poke bowl na havajski način

Dodajte svoj komentar