Sastojci
Tajlandski brancin
1 brancin (300- 400 g)
1 veza blitve
1 veza bosiljka
pola veze korijandera
1 crvena paprika
1 zelena paprika
3 čena belog luka
sok od pola limuna
sok od 1 limete
3 kašike soja sosa
30 g đumbira
300 g jasmin pirinča
Chilli kupus salata
½ glavice kupusa
20 listova nane
3 čena belog luka
1 ljuta sveža papričica
2 kašike fish sosa
sok od pola limuna
3 kašike susamovog ulja
Brancina očistiti i osušiti kuhinjskim ubrusom. Blitvu oprati, osušiti i preseći na dva dela. Crvenu papriku iseći na kocke. Zelenu papriku iseći na kockice. Đumbir očistiti i narendati. Beli luk očistiti i sitno iseckati.
Na pleh staviti veći komad papira za pečenje, tako da prelazi ivice pleha. Rasporediti listove blitve, pa na njih poloziti brancina. Ribu prekriti listovima bosiljka, korijandera i posuti kockicama paprike, sitnoseckanim belim lukom, rendanim đumbirom i preliti mešavinom soja sosa i citrusa. Spojiti krajeve pekarskog papira, i peći u zagrejnoj rerni na 180 stepeni, 20- ak minuta.
Gotovu ribu služiti uz obaren jasmin pirinač i kupus salatu.
Kupus iseći na tanka rezanca. U avanu izgnječiti beli luk i ljutu papričicu u pastu. Potom dodati fish sos i so od limuna i umešati u salatu. Dodati sveže listove nane i susamovo ulje i sve dobro izmešati. Ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta pre služenja.