Kim čorba, slovačke dizane buhtlice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kim čorba, slovačke dizane buhtlice

Sastojci

1 kašika masti

1 glavica crnog luka

1 kašičica crvene mlevene paprike

750 ml vode

½ kašičice kima

3 krompira

3 domaće dimljene kobasice

1 kašičica soli

2 jaja

 

Na masti propržiti sitno iseckan crni luk, pa dodati crvenu mlevenu papriku. Sve to dinstati na laganoj vatri da ne izgori. Sipati željenu količinu vode. Dodati domaće dimljene kobasice isečene na kolutove, kim i kockice krompira. Ostaviti da kuva 30 do 40 minuta uz povremeno dodavanje vode. Posoliti. Umutiti jaja žicom i naliti u čorbu u tankom mlazu kako bi se napravili rezanci. Još malo kratko ukuvati.

 

Slovačke dizane buhtlice

 

540 g glatkog brašna

300 ml mlakog mleka

1 dl ulja

50 g kristal šećera

1 jaje

1 kesica suvog kvasca

 

 

Nadev

300 g mlevenog maka

50 ml mleka

2 kesice cimet šećera

3 kašike kristal šećera

U posudu sa mlakim mlekom i šećerom sipati kvasac i ostaviti da počne da radi. U posudu sa brašnom dodati nabubreli kvasac, jaje i ulje. Umesiti glatko testo i ostaviti da odmori 30 minuta. Za nadev pomešati mak, cimet šećer, kristal šećer i vrelo mleko. Kada testo nadođe razvaljkati ga i seći na kvadratice 4×4 cm . U sredinu staviti nadev, preklopiti i ređati u podmazan pleh. Svaku zasebno premazati puterom. Peći na 170 stepeni, 30 minuta. Posuti prah šećerom.

Kitchen TV

prethodna
Kuvani jezik u sosu, dinstana šargarepa sa krompirom, čokoladna torta
sledeća
Geljeđinje, bataci u omotu, masni kolač

Dodajte svoj komentar