Geljeđinje, bataci u omotu, masni kolač

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Geljeđinje, bataci u omotu, masni kolač

Sastojci

1 kg krompira

10 kašika brašna

5 kašika griza

1 kašika ulja

1 jaje

250 g prezli

150 g šećera

1 dl ulja

15 šljiva

1 kesica karamel šećera

 

Krompir očistiti i skuvati. Procediti i ostaviti da se osuši od viška vode. Izgnječiti za pire. U što topliji krompir dodaju se svi ostaci. Umesiti i praviti knedle. U sredinu staviti šljive sa košticom. U vodu koja vri spuštati knedle. Na zagrejanom ulju propržiti prezle i na njih spuštati kuvane knedle, pa ih uvaljati. Karamel šećer pomešati sa kristal šećerom i posuti knedle.

 

Bataci u omotu

 

250 g pavlaka

2 kašike prezli

1 kašika putera

1 kašika suvog začina

svež peršunov list

3 čena belog luka

1 kg bataka

1 kg krompira

 

Umešati pavlaku, seckani peršunov list, seckani beli luk, prezle i suvi začin. Podmazati tepsiju puterom. Krompir oljuštiti i seći na kolutove. Ređjati u pleh. Na meso nanositi smesu i ređati po krompiru. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

 

Masni kolač

 

1 čaša šećera

2 čaše brašna

1 čaša ulja

3 jaja

1 čaša jogurta

1 kesica praška za pecivo

100 g oraha

300 g malina

1 kesica burbon vanila šećera

 

U posudi pomešati šećer, brašno, ulje, jaja, jogurt i prašak za pecivo. Umešati sve i izliti u peh obložen papirom. Na vrh posuti crvenim voćem, burbon vanil šećerom i seckanim orasima. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Seći i posuti prah šećerom.

 

Kitchen TV

prethodna
Kim čorba, slovačke dizane buhtlice
sledeća
Pasulj sa kolenicom, opekance

Dodajte svoj komentar