Pasulj sa kolenicom, opekance

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pasulj sa kolenicom, opekance

Sastojci

1 dimljena kolenica

220 g pasulja tetovca

2 šargarepe

3 krompira

1 glavica crnog luka

60 g glatkog brašna

50 g svinjske masti

2 lista lovora

biber u zrnu

so

mleveni crni biber

pola kašičice sušenog bosiljka

1 kašika crvene začinske paprike

 

Pasulj dan ranije potopiti u vodu. Staviti opranu dimljenu kolenicu u veći lonac zajedno sa listom lovora i biberom u zrnu. Kada se skuva izvaditi kolenicu, ostaviti da se ohladi. Očistiti od koske i iseckati meso na komadiće. U vodu od kuvanja kolenice ubaciti pasulj.

Krompir iseći na kockice, šargarepu iseći na kolutove i dodati u lonac sa pasuljem. Dodati meso kolenice. Kada se skuva napraviti zapršku od luka koji se na masti proprži da omekša, pa dodati brašno i začinsku paprika i malo tečnosti od kuvanja pasulja. Ukuvati kratko, potom naliti u lonac sa pasuljem. Dodati suvi bosiljak, mleveni biber i servirati.

 

Opekance

Testo

600 g brašna

1 kesica suvog kvasca

1 šolja mlake vode

prstohvat šećera

malo soli

 

Preliv

3 kašike meda

150 g mlevenih oraha

1 kesica vanilin šećera

Mlaku vodu, šećer i kvasac pomešati i ostaviti da nadođe. U brašno dodati kvasac i so. Umesiti testo, ostaviti da naraste. Odmoreno testo razvaljati po radnoj  površini na malo brašna. Seći na trake, pa na kocke. Potom oblikovati loptice, valjati u brašno i ređati na pekarski papir. Peći na 150 stepeni 15 minuta. Osušene opekance ubaciti u posoljenu vodu koja vri, pa dodati malo ulja. Kratko kuvati, pa ih potom ocediti. Preliti medom, mlevenim orasima i vanilin šećerom.

Kitchen TV

prethodna
Geljeđinje, bataci u omotu, masni kolač
sledeća
Polievka s palacinkovymi zvitkami – goveđi bujon, palačinke, šušćovnjike

Dodajte svoj komentar