Sastojci
Osnova:
140 g brašna
40 g kokosovog brašna
170 g šećera
½ kašičice praška za pecivo
200 ml mleka
2 jaja
100 g putera
40 g kokosovog ulja
Punjenje
80 g badema
80 g prah šećera
20 g kokosovog ulja
80 g putera
5 ml arome vanile
Krem
120 g belog mlečnog krema
150 g maskarpone sira
50 g prah šećera
5 ml arome kokosa
100 g kokosovog brašna
Dekoracija
6 okruglih čoko keksića
20 čoko bombonica
Šejk
200 ml bademovog mleka
80 ml kondenzovanog mleka
2 kašike kokosovog proteina
20 g meda
boja za kolače plava
Osnova:
U posudi pomešati dve vrste brašna, dodati kokosovo ulje i rastopljeni puter. Promešati i dodati jaja i mleko. Sve umutiti i izliti u modle, peći na 170 C 20 minuta.
Punjenje:
U blenderu pomešati prvo badem i šećer. Prebaciti u činiju i dodati mekani puter, tečno ulje i aromu vanile. Sjediniti.
Krem:
Mutiti mascarpone i prah šećer, dodati beli krem i aromu kokosa. Umešati kokosovo brašno, pola količine. Drugu polovinu ostaviti za dekoraciju. Na svaki kapkejk staviti okrugli keks i 3-4 bombone da izgleda kao otisak šape medveda. Okolo posuti kokosom.
Šejk:
U blender sipati sve sastojke i izblendati. Pred kraj dodati plavu boju za kolače. Dekorisati kokosovim brašnom.
Serviranje:
Napraviti zareze u kapkejkovima i sipati punjenje. Naneti krem na vrhove kapkejkova i dekorisati čoko keksićima i čoko bombonama.