• Home
  • Zdrav apetit
  • Krem čorba od spanaća sa zapečenim pečurkama i pirinčanim bešamelom
Krem čorba od spanaća sa zapečenim pečurkama i pirinčanim bešamelom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krem čorba od spanaća sa zapečenim pečurkama i pirinčanim bešamelom

Sastojci

Krem čorba od spanaća

500 g svežeg spanaća
1 krompir
1 tikvica
100 g celera
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 l povrtnog bujona
20 g gi putera
100 ml pirinčanog mleka
ostatak pečuraka
so
biber
malo tucane paprike

Luk iseckati na rebarca. Tikvicu, celer i krompir iseckati na jednake komade. Sitno iseckati beli luk. Stabljike pečuraka krupno iseći. U šerpi zagrejati gi puter i dodati crni luk. Dinstati par minuta. Nakon toga dodati ostalo povrće i nastaviti dinstanje. Naliti malo bujona i nastaviti sa dinstanjem. Nakon 10 minuta naliti ostatak bujona, malo vode, posoliti i pobiberiti. Kuvati dok povrće ne omekša. Spanać dodati u šerpu, začiniti sa malo tucane paprike i kuvati 5 minuta. Štapnim mikserom sjediniti čorbu, dodati pirinčano mleko i kašikom blago promešati. Čorbu servirati u dubokom tanjiru, dekorisati peršunom.

Zapečene pečurke sa pirinčanim bešamelom

200 ml pirinčanog mleka
10 g gi putera
10 g pirinčanog brašna
2 čena belog luka
300 g šampinjona
so
biber
malo muskantnog oraha
malo gi putera za pečurke

U šerpi zagrejati pute, sitno iseckati beli luk. U puter dodati beli luk i odmah nakon toga brašno. Kratko pržiti i naliti pirinčano mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj posoliti i dodati muskantni orah. Pečurkama odvojiti stabljiku, poređati pečurke u tepsiju, posoliti i u svaku dodati malo putera. Ispeći pečurke u rerni na 180 C 7 minuta. Gotove pečirke servirati na tanjir, pobiberiti i preliti bešamelom.

Kitchen TV

prethodna
Pečene slatke prženice sa kokosovim mlekom i smoothie od banana, malina i bademovog mleka
sledeća
Domaći čokoladni puding od pirinčanog mleka i sutlijaš sa kokosovim mlekom

Dodajte svoj komentar