Sastojci
Testo za krofnice
2 jaja
400 g brašna
1 kesica praška za pecivo
350 ml jogurta
20 g šećera
10 g soli
Dodaci za slane krofnice
beli luk u prahu
suvi peršun
čeri paradajz
masline
so
Dodaci za slatke krofnice
1 kesica cimet šećera
120 g urmi
60 g meda
40 g tostiranog susama
30 g seckanih pistaća
Kafa sa začinima
20 g šećera
10 g muskatnog oraha
10 g cimeta
300 ml vode
mlevena kafa
Testo:
Pomešati sve sastojke za testo, mešati mikserom da se ujednače. Podeliti testo na dva ravnomerna dela. U prve dodati so, beli luk u prahu i seckani peršun, u druge dodati cimet šećer. Testo veličine oraha pržiti u dubokom ulju.
Slane krofnice serviranje:
Slane krofnice servirati na štapićima za ražnjiće, sa čerijem, maslinama.
Slatke krofnice serviranje:
Slatke krofnice posuti medom i cimet šećerom, dodati tostiran susam i seckane pistaće, pa servirati uz urme.
Kafa:
Karamelizovati šećer, dodati muskatni orah i cimet. Naliti vodom, kuvati na tihoj vatri da se šećer rastopi. Kad se rastopi u vrelu vodu dodati kafu, pa pustiti kratko da provri. Odmah sipati u šoljice i služiti.