Kuvane pistaći palačinke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kuvane pistaći palačinke

Sastojci

3 jaja

50 g šećera

120 ml mleka

50 ml kisele vode

30 ml ulja

1 prašak za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

200 g neslanih pistaća

200 g brašna

 

Sirup od vanile

380 ml vode

330 g šećera

2 kašike arome vanile

150 g kandiranog voća

 

Ganaš od bele čokolade

150 ml slatke pavlake

100 g bele čokolade

 

U činiju za mešanje sipati mlevene pistaće (odvojiti malo za dekoraciju), šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, mleko, ulje i jaja, promešati pa dodati brašno. Po potrebi dodati više brašna da se dobije gustina testa kao za guste palačinke.

Palačinke peći poklopljene. Palačinke treba da budu malo deblje od uobičajenih.

 U šerpicu staviti vodu i secer. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi, a onda dodati aromu vanile. Kuvati dok se blago ne zgusne, oko 3 minuta.

Dodati kandirano voće i kuvati dok sirup ne reducira, a kandirano voće ne omekša.

 Pavlaku zagrejati u manjoj šerpici, skloniti sa vatre i staviti belu čokoladu.  Mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi.

Servirati tako što se napravi torta od palačinaka naizmenično filovana sa ganašom i sirupom sa kandiranim voćem.

Sve preliti preostalim ganašom i posuti mlevenim pistaćima.

Katy The Cook

prethodna
Pizza brokoli
sledeća
Sarmica pituljci

Dodajte svoj komentar