Sastojci
Osnova
200 g brašna
175 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
2 jaja
100 g putera
50 ml ulja
130 ml jogurta
100 ml limunovog soka
kora jednog limuna
5 ml arome vanile
boja za kolače žuta
Punjenje
100 g borovnica
40 g šećera
10 g gustina
50 ml vode
kora jednog limuna
Krem
2 jaja
130 g šećera
120 g putera
150 ml slatke pavlake
100 ml limunovog soka
kora jednog limuna
boja za kolače žuta
Dekoracija
1 kesica dekor mix perli
Limunada
300 ml vode
4 limuna
kora dva limuna
120 g žutog šećera
700 ml gazirane vode
10 g kurkume
10 borovnica
4 koluta limuna
Osnova:
U dve posude odvojeno pomešati sve suve i vlažne sastojke. Vlažne sastojke sipati u suve uz konstanto mešanje. Masu izliti u kalupe i peći na 170 C 22 minuta.
Punjenje:
U šerpu staviti borovnice, koru limuna i šećer. Kuvati dok se borovnice ne raspadnu. Razmutiti gustin u malo vode i dodati u šerpu. Kuvati još 5 minuta.
Krem:
Umutiti slatku pavlaku u šlag, sve ostale sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi uz konstastno mućenje žicom dok masa ne postane gusta i kompaktna. Ohladiti krem i spojiti sa slatkom pavlakom.
Limunada:
U avanu pomešati koricu limuna i żuti šećer. U bokal sipati limunov sok, kurkumu i sadržaj avana. Naliti hladnom gaziranom i običnom vodom, promešati. Na dno čaše staviti borovnice, kolutove limuna i naliti limunadu.
Serviranje:
Hladne mafine zarezati nožem i napuniti punjenjem od borovnica, na mafin staviti krem od limuna i posuti miksom šarenih dekor perli.