Masenica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masenica

Sastojci

Proja

  • 400 g belog  kukuruznog brašna
  • 1 kesca  praška za pecivo
  • 3 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 100 g spanaća
  • so
  • biber
  • 2 kašike kisele pavlake

Preliv

  • 200 g slanine
  • 200 g kajmaka

 

Način pripreme:

  1. Pomešati sve sastojke za proju i peći u rerni na180°C dok ne dobije zlatno žutu boju. Ostaviti da se malo ohladi.
  2. U tiganju propržiti iseckanu slaninu i kada postane hrskava dodati kajmak. Kada se kajmak otopi krčkati još minut, dva.
  3. Proju usitniti rukama i preliti kajmakom i slaninom. Služiti toplo.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Vatruške
sledeća
Rudarski ručak

Dodajte svoj komentar