Musaka od povrća sa crvenim pirinčem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Musaka od povrća sa crvenim pirinčem

Sastojci

Za 4 osobe

 

1 glavica crvenog luka

2 šargarepe

100 g šampinjona

100 g celera

150 g crvenog pirinča

1 kocka posne supe

majčina dušica

½ kašičice origana

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

125 g mocarele

1 jaje

50 g parmezana

 

Povrće

2 tikvice

1 patlidžan

3 crvene paprike

3 kašike pirea od paradajza

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

bosiljak

 

U šerpi prodinstati na vodi luk isečen na kockice, dodati izrendanu šargarepu, celer i iseckane šampinjone. Kada se povrće prodinsta, ubaciti vodu i pirinač u razmeri 3:1 i kocku za supu. Ostaviti sve da se skuva na srednjoj vatri i na kraju dodati majčinu dušicu, so i biber i origano.

Tikvice, patlidžan i paprike iseći na kolutove i ređati na dno pleha. Dodati malo pirea od paradajza, zatim sipati smesu sa pirinčem sa jednim razmućenim jajetom i cepkanu mocarelu. Ponovo poređati povrće. Sipati maslinovo ulje i ostatak pirea od paradajza i začiniti po želji. Po vrhu posuti izrendan parmezan.

Peći 40 minuta na 200°C .

Servirati, ukrasiti bosiljkom i preliti maslinovim uljem.

Kitchen TV

prethodna
Zelene palačinke sa spanaćem i sirom i slatke palačinke sa kruškama
sledeća
Njoke sa prokeljom i graškom

Dodajte svoj komentar