Sastojci
Za 4 osobe
1 glavica crvenog luka
2 šargarepe
100 g šampinjona
100 g celera
150 g crvenog pirinča
1 kocka posne supe
majčina dušica
½ kašičice origana
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
125 g mocarele
1 jaje
50 g parmezana
Povrće
2 tikvice
1 patlidžan
3 crvene paprike
3 kašike pirea od paradajza
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
bosiljak
U šerpi prodinstati na vodi luk isečen na kockice, dodati izrendanu šargarepu, celer i iseckane šampinjone. Kada se povrće prodinsta, ubaciti vodu i pirinač u razmeri 3:1 i kocku za supu. Ostaviti sve da se skuva na srednjoj vatri i na kraju dodati majčinu dušicu, so i biber i origano.
Tikvice, patlidžan i paprike iseći na kolutove i ređati na dno pleha. Dodati malo pirea od paradajza, zatim sipati smesu sa pirinčem sa jednim razmućenim jajetom i cepkanu mocarelu. Ponovo poređati povrće. Sipati maslinovo ulje i ostatak pirea od paradajza i začiniti po želji. Po vrhu posuti izrendan parmezan.
Peći 40 minuta na 200°C .
Servirati, ukrasiti bosiljkom i preliti maslinovim uljem.