Novogodišnje pile punjeno kestenom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Novogodišnje pile punjeno kestenom

Sastojci

  • 1 celo pile (oko 2,5 kg)
  • so i biber
  • ulje
  • 2 kg crvenog krompira

Nadev

  • 500 g kestena
  • 200 g roštiljske kobasice
  • glavica crnog luka
  • 50 g suvih šljiva
  • 50 g brusnica
  • ½ dunje

 

Način pripreme:

  1. U pećnici zagrejanoj na 220°C ispeći kestenje (oko 20-30 minuta). Kada se prohlade, očistiti ih od ljuske, pa ih nožem usitniti.
  2. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk, pa mu dodati kobasicu isečenu na sitne komade. Pržiti svega nekoliko minuta. Proprženu masu presuti u činiju, pa ostaviti da se prohladi.
  3. U činiju sa kobasicom i lukom dodati usitnjene suve šljive i brusnice, a zatim kestenje. U tu smesu dodati narendanu dunju. Sve dobro promešati.
  4. Usoliti pile, pa ga napuniti nadevom. Ušiti ili vezati pile da nadev ne bi ispadao.
  5. U pekač rasporediti oljušteni i isečeni krompir na krupnije komade. Posoliti ga i promešati. Na njega staviti pile, pa sve preliti uljem. Zagrejati pećnicu na 200°C, pa peći pile 1 ½ – 2 h. U slučaju da pile krene da gori prekriti ga aluminijumskom folijom koju treba ukloniti poslednjih nekoliko minuta pečenja da bi pile dobilo zlatnu boju.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Kolač 3 kralja
sledeća
Švajcarski kolač od oraha

Dodajte svoj komentar