Potaž od bundeve i tart sa spanaćem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Potaž od bundeve i tart sa spanaćem

Sastojci

Potaž od bundeve

1 krompir
1 šargarepa
1 manja bundeva
1 koren celera
1 koren peršuna
½ kašičice muskatnog oraha
malo peršuna
so
biber

Potrebni sastojci za dekoraciju: koren celera, crveni kupus, cherry paradajz

U šerpu staviti povrće isečeno na veće komade, preliti vodom, posoliti i staviti da se skuva. Kada su
sastojci skuvani dodati malo peršuna i štapnim mikserom napraviti gušću kompaktnu masu. Dodati so,
biber, muskatni orah po ukusu i servirati.
Po potažu dekorisati glavu tigra. Od korena celera iseći glavu tigra, od crvenog kupusa iseći oči, obrve i
brkove, a od cherry paradajza iseći njušku.

Tart sa spanaćem

Za testo

1 šolja brašna od spelte
125 g putera
1 jaje

½ kašičice soli

Za fil

1 kisela pavlaka
50 g pančete
2 šake baby spanaća
1 crvena paprika

Testo napraviti od brašna, putera zagrejanog na sobnoj temperaturi, soli i jajeta. Testo ostaviti u
frižideru 20 minuta. Za to vreme napraviti fil na sledeći način: u čiiju staviti jaja, kiselu pavlaku, na
kockice iseckanu pančetu, baby spanać i papriku takođe iseckanu na kockice. Odstojalo testo razvući na
papiru za pečenje, zatim testo prebaciti u kalup za tart i izbockati viljuškom. Preko testa preliti fil i peći
25 minuta na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni.

Kitchen TV

prethodna
Španska čorba od leblebija, španski hleb
sledeća
Sočivo sa povrćem i mafini sa jabukama

Dodajte svoj komentar