Španska čorba od leblebija, španski hleb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Španska čorba od leblebija, španski hleb

Sastojci

Španski hleb

600 g brašna
350 ml vode
1 kašičica soli
20 ml mlake vode za kvasac
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
malo šećera za kvasac
maslinovo ulje

U šolji razmutiti malo tople vode, šećer i kvasac, pa ostaviti da fermentiše. U posudu staviti brašno,
so, šećer, kvasac i vodu. Umesiti mekano testo, jufku premazati sa malo maslinovog ulja, pa ostaviti
na toplom mestu da poraste. Testo potom premesiti i oblikovati u vekne. U tepsiju sa papirom za
pečenje staviti vekne i ostaviti još 15 minuta. Hleb ispeći na u zagrejanoj rerni 200 C 40 minuta.

Španska čorba

600 g leblebija
1 crvena paprika
1 glavica crnog luka
150 ml soka od paradajza
200 g mladog spanaća
2 kriške integralnog hleba
70 g blanširanih badema
4 kašike vinskog sirćeta
1 kašika mlevene začinske paprike
400 ml vode
malo belog luka u prahu
maslinovo ulje
so
biber

U tiganju zagrejati maslinovo ulje. Kompletnu količinu spanaća sotirati u tiganju, pa prebaciti u
đevđir da se ocedi od viška vode. Hleb iseći na kocke 1×1 cm. Na suvom tiganju tostirati hleb i
bademe, posoliti, pobiberiti i dodati malo začinske paprike i nastaviti tostiranje do hrskave strukture.
Sve zajedno prebaciti u blender, dodati vinsko sirće i napraviti pastu. Sitno iseckati crni luk i papriku.
U šerpi zagrejati maslinovo ulje, dodati crni luk i papriku i dinstati 10 minuta. U šerpu dodati leblebije
i spanać. Zatim začine so, biber, beli luk u prahu i začinsku papriku. Naliti vodom i paradajz sokom, pa
ostaviti da proključa. Kada proključa dodati skoro svu pastu od hleba i kuvati još 30 minuta. Servirati
u duboki tanjir, dekorisati sa malo paste od hleba i sa par listova spanaća. Služiti uz topao španski
hleb.

Kitchen TV

prethodna
File minjon sa borovnicama, italijanski mladi krompir
sledeća
Potaž od bundeve i tart sa spanaćem

Dodajte svoj komentar