Sočivo sa povrćem i mafini sa jabukama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sočivo sa povrćem i mafini sa jabukama

Sastojci

½ šolje sočiva
1 glavica crnog luka
2-3 kašike ulja
2 čena belog luka
1 paprika
1 šargarepa
1 koren peršuna ili celera
2-3 kašike ražanog brašna
so
biber
peršun

Na ulju propržiti iseckan crni i beli luk, pa dodati izrendanu šargarepu, iseckanu papriku i ostalo povrće.
Dinstati dok povrće ne odmekša, zatim ubaciti sočivo, naliti vodom i kuvati 30-40 minuta. Pred kraj kuvanja
dodati 2-3 kašike brašna, sve izmešati pazeći da se ne naprave grudvice i dodati jos malo vode ukoliko je
to potrebno i kuvati jos 5-7 minuta. Dodati začine. Ovo jelo možete služiti uz priloge kao što su pire krompir
ili kuvani pirinač.

Mafini sa jabukama bez brašna

1 šolja ovsenih pahuljica
½ šolje sirovog badema
½ šolje pečenog lešnika
½ praška za pecivo
2 jaja
1 šolja jogurta
10 kašika meda
5 kašika kokosovog ulja
prstohvat soli
2 jabuke sitno iseckane

U blenderu sitno iseckati ovsene pahuljice, lešnik i badem. U jednoj činiji umutiti jaja viljuškom ili žicom,
dodati so, kokosovo ulje, agavu i jogurt. Jabuke oljuštiti, sitno iseckati i ubaciti u smesu, pa dodati
samlevene orašaste plodove pahuljice i prašak za pecivo. Smesu razliti u kalup za mafine, pa peći na 180
0C 30 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Potaž od bundeve i tart sa spanaćem

Dodajte svoj komentar