Rigojanči

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rigojanči

Sastojci

Kora

6 jaja

120 g šećera

80 g brašna

20 g kakaa

50 ml ulja

Krem

500 ml pavlake za kuvanje

150 g šećera

300 g čokolade

1 kašika kakaa

10 g želatina

250 g šlaga

Glazura

400 g šećera

140 g vode

80 g kakaa

80 ml pavlake za kuvanje

14 g želatina

50 g crne čokolade

10-sa-slatkim-na-ti-rigojanci-2

 

Način pripreme

Odvojiti žumanca od belanca, belanca mutiti u mikseru sa šećerom u čvrst sneg (šećer polako dodavati), smanjiti brzinu miksera i dodavati žumanca jedno po jedno, kakao pomešati sa uljem i dodati u masu i polako mešati špatulom, na kraju dodati prosejano brašno i špatulom polako sve sjediniti. Peći četvrtastu koru na papiru za pečenje 8-10 minuta na 180 stepeni. Od ove mase se dobije jedna četvrtasta kora koju posle auštekerom (modlom za torte) iskrojite u 2 okrugle.

Krem

Staviti pavlaku na tihu vatru da provri, dodati šećer, kad provri dodati kakao. Potopiti želatin u hladnu vodu i ostaviti ga da nabubri. Prokuvanu pavlaku preliti preko čokolade, mešati dok se čokolada lepo ne istopi i dobije lepa kremasta masa. Dobijenoj masi dodati želatin i mešati špatulom da se želatin otopi, pa ostaviti da se krem prohladi. Umutiti mikserom čvrst šlag, pa mu polako dodavati ohlađen krem od čokolade uz stalno mešanje špatulom.

Glazura-

Pomešati šećer i kakao u šerpi, dodati vodu i slatku pavlaku, sve dobro promešati i staviti na tihu vatru da se kuva. Potopiti želatin u vodu da nabubri. Kad glazura provri, skinuti je sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi i na kraju dodati želatin uz stalno mešsanje žicom. Glazuru na kraju procediti.

U kalup kojim se auštehuje (iskroji) kora izliti na koru dobijenu masu, ravnomerno rasporediti po kalupu krem, zatim staviti drugu koru. Tortu ostaviti u frižideru dva sata.

Skinuti ring sa torte i preliti je prohlađenom glazurom od čokolade. Tortu ukrasiti svežim voćem ili po želji.

Kitchen TV

prethodna
Švarcvald
sledeća
Kuća od medenjaka

2 Komentara Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar