Rolat od mlevenog mesa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rolat od mlevenog mesa

Sastojci

1 kg mlevenog mesa

8 jaja

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

biber

so

2 krompira

želatin

prezle

4 kašike svinjske masti

suvi začin

 

Šest jaja obariti da budu tvrdo kuvana. Ohladiti i oljuštiti. Mleveno meso pomešati sa crnim i belim lukom, dodati dva jaja, sitno rendani krompir, suvi začin, so, biber. Na kraju dodati želatin i zamesiti kompaktnu masu. Rastanjiti meso na foliji, poređati barena jaja i pomoću folije uviti u rolat. Posuti prezlama, staviti u pleh za pečenje i odozgo staviti grudvice masti. Peći na umerenoj vatri uz povremeno zalivanje.

Kitchen TV

prethodna
Tanja Đorđević: Pileći bataci sa povrćem
sledeća
Vojvođanski kupus

Jedan komentar Sakrij komentare

Kakav zelatin, pobogu, dva puta čitam i ne mogu da verujem, meso kad se dobro zamesi sa kašikom-dve prezli nema potrebe za zelatinom, ovo nema veze sa banatskom kuhinjom

Dodajte svoj komentar