Sastojci
1 kg mlevenog mesa
8 jaja
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
biber
so
2 krompira
želatin
prezle
4 kašike svinjske masti
suvi začin
Šest jaja obariti da budu tvrdo kuvana. Ohladiti i oljuštiti. Mleveno meso pomešati sa crnim i belim lukom, dodati dva jaja, sitno rendani krompir, suvi začin, so, biber. Na kraju dodati želatin i zamesiti kompaktnu masu. Rastanjiti meso na foliji, poređati barena jaja i pomoću folije uviti u rolat. Posuti prezlama, staviti u pleh za pečenje i odozgo staviti grudvice masti. Peći na umerenoj vatri uz povremeno zalivanje.
Jedan komentar Sakrij komentare
Kakav zelatin, pobogu, dva puta čitam i ne mogu da verujem, meso kad se dobro zamesi sa kašikom-dve prezli nema potrebe za zelatinom, ovo nema veze sa banatskom kuhinjom