Svinjetina za zaljubljivanje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Svinjetina za zaljubljivanje

Sastojci

1 komad svinjske plećke

2 kašičice soli

1 kašičica bibera

2 šargarepe

1 stabljika celera

2 dl belog vina

maslinovo ulje

list sveže žalfije

ruzmarin

majčina dušica

 

Sos

½ l bujona od povrća

30 g margarina

1 kašičica brašna

½ dl crnog vina

1 kašičica senfa

2 lista sveže žalfije

 

Prilog

Pire krompir

Izmasirati svinsku plećku sa puno maslinovog ulja sa solju i biberom, ruzmarinom i majčinom dušicom. Peći  u dubljoj šerpi sa dva čena belog luka na srednje jakoj temperaturi dok ne dobije zlatno žutu boju sa svih strana. Skloniti svinjetinu sa strane.

Smanjiti temperaturu i u istu šerpu dodati ulje, šargarepu i celer isečen na kolutove i list žalfije. Pržiti da omekša.  Naliti vinom i ostaviti da se kratko prodinsta, a zatim u šerpu vratiti meso i naliti sa dl vode. Poklopiti i ostaviti da se dinsta 15-tak min.

Dok se meso dinsta u manju šerpu sipati bujon i dodati margarin i brašno. Na srednje jakoj vatri  sve dobro promešati da se na stvore grudvice. Dodati crno vino, senf i opet sve dobro promešati i dodati žalfiju. Kuvati na tihoj vatri uz mešanje dok sos ne dobije željenu gustinu.

Meso servirati sa pire krompirom i povrćem  preliveno sosom.

Katy The Cook

prethodna
Kompleks knedle
sledeća
Pizza brokoli

Dodajte svoj komentar