Trio kolor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Trio kolor

Sastojci

Kora

 

4 jaja

100 g šećera

100 g čokolade

80 g brašna

50 g listića badema

 

Vanila baza

 

250 ml mleka

250 ml pavlake za kuvanje

6 žumanaca

50 g šećera

 

Crni mus

1 kašika ulja

250 g ulupanog šlaga

200 g čokolade

2 jaja

3 žumanca

100 g šećera

0,5 dl vode

 

Beli mus

 

350 g bele čokolade

250 g ulupanog šlaga

150 g vanila baze

6 g želatina

 

Mlečni mus

 

350 g mlečne čokolade

250 g ulupanog šlaga

150 g vanila baze

2 lista želatina

 

Dekoracija

 šlag

listići badema

 13-sa-slatkim-na-ti-trio-color-3

Kora

Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera. Kada se dobije čvrst sneg smanjiti brzinu miksera i dodavati jedno po jedno žumance. Dodati čokoladu otopljenu na pari i polako mešati špatulom. Na kraju dodati brašno i sve lepo sjediniti. Peći četvrtastu koru debljine pola santimetra, 8 do 10 minuta na 180 °C.

Vanila baza

Staviti na tihu vatru mleko i pavlaku da provri, kad provri sipati preko žumanaca umućenih sa šećerom, dobro promešati pa vratiti opet na šporet, kuvati još minut, dva uz neprekidno mešanje žicom (jako je bitno da baza ne sme ponovo da provri!!!). Procediti bazu i ostaviti na sobnoj temperaturi.

Crni mus

Staviti čokoladu da se polako topi na pari. Šećer pomešati sa malo vode i staviti na šporet da polako kuva, a kad prokuva treba da vri još 4 do 5 minuta. Za to vreme dobro umutiti žumanca i cela jaja mikserom. Polako sipati šećer u umućeba jaja uz stalno mešanje mikserom na manjoj brzini. Zatim dodati čokoladu i izmešati špatulom, i na kraju dodati umućenu pavlaku i krem lepo sjediniti u kompaktnu masu.

Beli mus

Staviti belu čokoladu da se polako topi na pari, a želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri. U otopljenu čokoladu dodati 150 g vanila baze (baza treba da bude topla), odmah dodati i želatin dobro oceđen od vode, pa špatulom laganim mešanjem sve sjediniti. Kada se malo prohladi dodati umućenu pavlaku i sve lepo sjediniti.

Mlečni mus

Staviti mlečnu čokoladu na paru da se polako topi, potopiti želatin u hladnu vodu da nabubri. U otopljenu čokoladu dodati 150 g vanila baze ( baza treba da bude topla) i želatin dobro oceđen od vode I sve lepo sjediniti špatulom, mešati dok se sav želatin ne otopi, pa dodati umućenu pavlaku i sve lepo spojiti.

Filovanje

Iseći koru na odgovarajucu veličinu kalupa(po želji, okruglu ili četvrtastu) napuniti 1/3 kalupa čokoladnim musom (voditi računa da se kalup ne umaže zbog lepog preseka), zatim 2/3 kalupa nafilovati belim musom i završiti mlečnim. Tortu stavite u frižider na 2 sata da se lepo ohladi.

Ukrasiti šlagom i listićima badema.

Kitchen TV

prethodna
Pečeni čiz
sledeća
Parfe od mente

Dodajte svoj komentar