Začinjene šnicle, vitaminska salata, dresing za salatu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Začinjene šnicle, vitaminska salata, dresing za salatu

Sastojci

Dresing za salatu


250 ml ulja od kikirikija

80 ml ulja od lešnika
80 ml ulja od oraha
100 ml jabukovog sirćeta
30 ml sirćeta od maline
80 ml belog balzamika
400 ml pilećeg fonda
5 čena belog luka
50 g grčkog jogurta
20 ml soka od limuna
20 g kečapa

20 g senfa
6 g šećera
10 ml vočester sosa

 

Sitno iseckati beli luk, pa ga dodati u pomešan senf i kečap. Konstantno mešati žicom i dodati ulje od oraha, lešnika i kikirikija. Nakon toga dodavati beli aćeto, jabukovo sirće i vočester sos. Na kraju dodati malo šećera, pileći bujon, limunov sok, grčki jogurt, so i biber i sve promešati.

 

 

Vitaminska salata

1 kristal zelena salata
1 komorač
1 nar
1 šargarepa

100 g kinoe

 

Salatu oprati i iseckati. Komorač i šargarepu iseći na mandolini, pa ih ostaviti u hladnoj vodi. Kinou skuvati ocediti i osušiti. Pomešati zelenu salatu sa kuvanom kinoom. Dodati komorač i šargarepu i začiniti dresingom. Servirati salatu sa malo nara i pilećim šniclama.

 

 

Začinjene šnicle

1 šaka peršuna
2 grančice ruzmarina
1 šaka žalfije
400 g panko prezli
20 g belog luka u prahu
20 g crnog luka u prahu
20 g vrganja u prahu
10 g soli
2 limuna
2 jaja
100 g brašna
1 pileći file
so
biber

ulje

 

Začinsko bilje odvojiti od stabljike, kratko ga pržiti u ulju, pa ga ocediti na ubrusu. U blender staviti prženo začinsko bilje, panko prezle, prah od belog i crnog luka i vrganje u prahu. Dodati so i rendanu koru limuna. Sve sjediniti u jednu smesu. Pileći file iseći na tanke šnicle. Blago pobiberiti, pa šnicle staviti u brašo, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Šnicle pržiti na ulju.

Kitchen TV

prethodna
Slatki gambori, hvarska šalša
sledeća
Ramen nudle sa ramstekom, domaća sirača

Dodajte svoj komentar