Zeleni smothie, kolač od ratluka, sos od malina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zeleni smothie, kolač od ratluka, sos od malina

Sastojci

Zeleni smothie

200 g baby spanaća
2 banane
2 ml arome ruma
500 ml kokosovog mleka
50 g proteina konoplje
20 g kokosovog ulja
2 g soli
50 g meda

 

U blender staviti očišćenu i isečenu bananu zajedno sa svim ostalim sastojcima. Izblendati dok se sastojci potpuno ne sjedine i sipati u čašu.

 

Kolač od ratluka

125 g putera
5 jaja
5 kašika brašna

5 kašika šećera
1 kesica praška za pecivo
7 kašika mlevenih oraha
250 g suvog grožđa
300 g ratluka od malina

150 g mlečne čokolade

Umutiti kremasto puter, pa dodati šećer, žumanca , brašno i prašak za pecivo. Belanca umutiti u čvrst šam. Mlevene orahe spojiti sa suvim grožđem i seckanim ratlukom. Pomešati masu od putera sa belancima. Prvo u posudu za hleb staviti malo smese od jaja, pa blago posuti orasima i ratlukom. Dve smese spojiti i naliti do kraja pleha. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta, pa potom na 170°C 30 minuta. Kada se kolač ispeče, sačekati da se ohladi, pa izvaditi iz kalupa. Čokoladu skuvati na pari, a kolač iseći i servirati sa sosom od malina i istopljenom čokoladom.

 

Sos od malina

500 g malina
200 g šećera
1 kesica cimet šećera
1 štapić vanile

 

Sve sastojke staviti u šerpu i kuvati 10 minuta na niskoj temperaturi.

Kitchen TV

prethodna
New York cheese cake, sos od jagoda
sledeća
Fokaća, salata sa kiselim lukom

Dodajte svoj komentar