Sastojci
500 g pilećeg filea
1 ananas
1 glavica crnog luka
1 čaša paradajz pelata
1 čaša jogurta
3 kašike susama
2 kašičice slatkog karija
so i biber
500 g krompira
ruzmarin
morska krupna so
ulje
Priprema:
Krompir dobro oprati i iseći na tanke kriške, začiniti ruzmarinom, krupnom morskom solju i uljem, sve lepo sjediniti. Peći u rerni na 180°C dok krompir ne porumeni.
Piletinu iseći na kockice, preliti jogurtom posoliti i ostaviti da odstoji neko vreme. Prodinstati na malo ulja crni luk sitno iseckan, na blagoj temperaturi, dok ne bude staklaste strukture. Dodati piletinu sa jogurtom i pojačati temperaturu. Pržiti dok ne porumeni.
Ananas preseći uzduž na pola, izvaditi meso do kore i tvrdog jezgra i iseckati ga na kockice. Ananas iseći na kockice dodati u šerpu sa piletinom. Dodati pelat i susam. Krčkati uz lagano mešanje 5 minuta. Pred kraj dodati so, biber i 2 kašičice slatkog karija.
Servirati u kori ananasa, na dasci sa aromatičnim krompirom iz rerne.