Sastojci
Kora
4 jaja
100 g šećera
2 kesice burbon vanila šećera
120 g brašna
Žele
240 ml gaziranog soka od pomorandže
2 kašike prah šećera
2 kesice belog mlevenog želatina
Fil
250 g čokolade
180 g slatke pavlake
Žele od pomorandže
1 kesica belog mlevenog želatina
300 ml soka od pomorandže
boja za kolače žuta
Dekoracija
4 koluta pomorandže
kora jedne pomoradže
Kora:
Umutiti belanca, dodati šećer i burbon vanila šećer, a kad se sjedini dodati žumanca, brašno i ravnomerno umutiti. Oblikovati četiri okrugle kore. Peći 15 minuta na 170 C.
Žele:
Razmutiti želatin sa 3 kašike soka, pomešati ostatak soka sa malo šećera. Istopiti želatin, pomešati sa sokom i izliti u 3 kalupa (plastični okrugli tanjirići). Ostaviti u frižideru da se stegne.
Žele od pomorandže za dekoraciju:
U malu količinu soka od pomorandže sipati kesicu želatina i pustiti da nabubri. U ostatak soka dodati žutu boju za kolače. Otopiti želatin i spojiti sa ostatkom soka. Izliti u modle I ohladiti u frižideru.
Fil:
U posudu sa čokoladom sipati vrelu slatku pavlaku i umutiti žicom.
Filovanje:
Korice opseći uz pomoć tanjirića u kojem je bio žele. Ređati koricu, obložiti je ganašom, staviti žele. Ponoviti postupak. Na složenu tortu naneti ganaš od čokolade i slatke pavlake. Dekorisati kolutovima pomorandže i želeom iz modle. Na celu tortu izrendati koricu pomorandže.