Sladoled kolač sa jagodama i jagode sa penušavim vinom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sladoled kolač sa jagodama i jagode sa penušavim vinom

Sastojci

Kora
280 g brašna
4 kesice pudinga sa ukusom jagode
300 g šećera
1 kesica praška za pecivo
250 g smrznutih jagoda
4 jaja
250 g putera
150 ml vode

 

Sladoled
4 gotova korneta
1 kašika belog krema od mleka
2 kašike krem sira
2/3 ispečene kore

100 ml mleka za punjenje

1 kesica dekor šarenih mrvica
1 kesica šlag pene
80 ml mleka za šlag penu
5 ml arome vanile

Kolač sa penušavim vinom
1/3 ispečene kore
150 g bele čokolade
10 ml ulja
200 ml roze penušavog vina
1 kesica belog mlevenog želatina
100 ml gazirane vode
1 kesica dekor šarenih mrvica
1 kesica dekor mix srca

 

 

Kora:
Izblendati jagode, sipati ih u posudu, dodati jaja, istopljen puter i vodu. Pomešati sve suve sastojke: brašno, puding sa ukusom jagode, prašak za pecivo i šećer. Spojiti vlažne i suve sastojke. Jednako umutiti i peći u plehu od rerne 30 minuta na 170 C.

 

Sladoled:
Izmrviti ostatke kore. Pomešati beli krem od mleka, krem sir, mleko i izmrvljenu koru. Jednako sjediniti i napuniti kornete do vrha. Umutiti šlag penu uz dodatak arome vanile. Između punjenja i šlaga posuti malo dekor šarenih mrvica. Na kornete naneti šlag sa vanilom i dekoristi dekor šarenim mrvicama.

 

Kolač sa vinom:
Od pečene kore iseći manja srca, viljuškom ih umočiti u istopljenu belu čokoladu sa uljem, ocediti i ostaviti da se stegnu. Polovinu gazirane vode pomešati sa želatinom, a drugu polovinu spojiti sa vinom. Ostaviti da želatin nabubri, a onda ga pomešati sa vinom. Sipati u čaše za šampanjac i ohladiti u frižideru. U ohlađeno vino stavljati po jedno srce. Na ostatak srca uz pomoć čokolade koja je ostala od umakanja zalepiti dekor mix srca.

 

Kitchen TV

prethodna
Red velvet torta
sledeća
Biskvitna torta sa pomorandžama

Dodajte svoj komentar