Red velvet torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Red velvet torta

Sastojci

Korice

100 g putera
200 g šećera
3 jaja
2 boje za kolače crvena
5 ml arome vanile
10 g kakao praha
250 ml jogurta
200 g brašna
30 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
30 g sušenih malina

 

Krem

1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
300 ml mleka
120 g putera
70 g bele čokolade
80 g šećera
5 ml arome vanile
50 g sušenih malina

 

Glazura

180 g bele čokolade
80 ml slatke pavlake

 

Crveni napitak

100 g smrznutih malina
250 ml jogurta
boja za kolače crvena
30 g meda

 

Korice:

Samleti maline i dodati ih u brašno, pa dodati još kakao prah, prašak za pecivo i gustin. U drugoj posudi umutiti jaja i šećer. Dodati puter sobne temerature i kratko umešati. Crvenu boju za kolače razmutiti u jogurtu, pa dodati u jaja i sipati aromu vanile. Promešati i sve dodati suvim sastojcima i sjediniti. Peći u kalupu oblika srca, 30-35 minuta na 170 C. Ohladiti i horizontalno podeliti. Odstraniti ispupčene delove, neravne ivice…

 

Krem:

Skuvati puding sa ukusom slatke pavlake u mleku sa šećerom. U vruć puding dodati belu čokoladu i aromu vanile. Ohladiti, pa pomešati sa penastim puterom i mlevenim malinama.

 

Glazura:

Napraviti ganaš od vruće slatke pavlake i bele čokolade. Ostaviti da se ohladi. Dekorisati drip tehnikom. Preko dripa ukrasiti mrvljenim koricama, malinama…

 

Crveni napitak:

U blender staviti maline, med i jogurt. Kratko izblendati, dodati crvenu boju za kolače i nastaviti blendanje. Servirati u čaše.

Filovanje:

Gotovu osnovu iseći na dva dela. Između kora filovati krem, staviti drugu koru i preliti ganašom. Dekorisati ostacima kora.

Kitchen TV

prethodna
Mak kocke
sledeća
Sladoled kolač sa jagodama i jagode sa penušavim vinom

Dodajte svoj komentar