Voćna salata kapkejkovi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Voćna salata kapkejkovi

Sastojci

Osnova
100 g brašna
70 g mlevenih ovsenih pahuljica
1 banana
1 jabuka
1 jaje
80 g šećera
½ kesice praška za pecivo
kora jedne pomorandže

Krem
2 kesice šlag pene
3 banane
5 ml arome vanile
boja za kolače žuta

 

Voćna salata
1 nar
3 pomorandže
2 limuna
6 kivija
4 mandarine
2 banane
2 zelene jabuke
200 g konzerviranog ananasa

 

Čokoladni trouglovi

1 pakovanje rozen kora
100 g bele čokolade
2 kašike ulja

 

Preliv za voćnu salatu
1 kesica preliva za torte

voda

šećer

 

Osnova:
Izblendati jabuku i banananu. Pomešati brašno, mlevene pahuljice, prašak za pecivo, koru pomorandže i šećer. Izblendanu jabuku i bananu pomešati sa jajima i dodati u suve sastojke. Sjediniti sve. Sipati u korpice za kapkejkove. Peći 25 minuta na 170 C.

 

Krem:
Izblendati banane, umutiti ih sa dve kesice šlag pene i malo arome vanile. Dodati žutu boju za kolače.

 

Voćna salata:
Voće za salatu oprati i oljuštiti. Mandarine i polovinu pomorandže odvojiti po kriškama, drugu polovinu iseći na zalogaje, kivi i ananas iseći na krugove. Ananas i jabuke na kocke 1×1 cm. Banane i jabuke preliti limunovim sokom. Rastopiti belu čokoladu i dodati ulje. Gotove rozen kore seći na kvadrate 10×10 cm, a zatim na trouglove. Trouglove premazati rastopljenom belom čokoladom. Ređati čokoladne trouglove i voće. Napraviti preliv za torte i premazati voće.

Kitchen TV

prethodna
Biskvitna torta sa pomorandžama
sledeća
Bakin žuti kolač sa voćem

Dodajte svoj komentar