Bora-bora, čoko bar oliva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bora-bora, čoko bar oliva

Sastojci

140 g mlevenog sirovog badema
140 g crne čokolade
100 g svežih urmi
70 g sirovih samlevenih indijskih oraha

U posudi pomešati mleveni badem i mleveni indijski orah. Urme kratko potopiti u toploj vodi, ocediti, pa samleti u blenderu. Čokoladu istopiti na pari. U posudu sa bademom dodati urme i istopljenu čokoladu. Umesiti kompaktnu smesu. Ostaviti kratko u frižideru da se ohladi. Ručno formirati kuglice. Formirane kuglice prelivati čokoladom, pa ih posuti sa malo čaja. Služiti hladno.

Preliv
50 g bele čokolade
20 g bora bora čaja

Belu čokoladu istopiti, pa pomešati sa bora bora čajem.

 Čoko bar – Oliva
24 g suncokreta
40 g golice
20 g listića badema
40 g suvih brusnica
32 g pistaća
32 g godži bobica
104 g crne čokolade

Suve sastojke usitniti u blenderu, pa sve prebaciti u posudu. Čokoladu istopiti i istopljenu dodati u suve sastojke. Jednako promešati, pa puniti silikonske kalupe. Ohladiti u frižideru. Posuti sa malo badema i godži bobicama.

Kitchen TV

prethodna
Čokoladne praline, kremasta supa od paradajza i avokada, sushi roll
sledeća
Trakalino sa povrćem, ćufte od krompira, domaći presni kečap

Dodajte svoj komentar