Sastojci
Brauni
90 g putera
150 g šećera
2 manja jaja
50 g brašna
45 g kakao praha
150 g čokolade
½ kašičice sode bikarbone
so
Blondi
90 g putera
120 g šećera
2 manja jaja
50 g brašna
40 g mlevenih badema
150 g čokolade
½ kašičice sode bikarbone
so
Sladoled
300 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
menta
Dekoracija
kokosovo brašno
bobičasto voće
sveža nana
Za brauni na pari istopiti puter i čokoladu, pa to povezati sa suvim sastojcima, a zatim dodati i umućena jaja.
Za blondi istopiti puter, naseckati sitno čokoladu, povezati je sa suvim sastojcima, pa u to umešati prohlađen istopljeni puter.
Sipati u papirne korpice u pleh za kapkejkove, pa peći 20 minuta na 170 ⁰C
Za sladoled povezati vruću pavlaku i usitnjenu čokoladu, hladiti kratko, umutiti, pa ostaviti da se dobro ohladi.
Servirati brauni i blondi sa po kuglom sladoleda preko i dodacima po želji (kokosovo brašno, bobičasto voće, listići sveže nane)