Sastojci
Umesto korica
300 g piškota
300 ml mleka
4 kašike arome ruma
Fil
5 jaja
150 g šećera
200 g putera
80 g prah šećera
200 g mlevenih oraha
250 g kesten pirea
100 g čokolade
40 g šlaga
100 ml hladnog mleka
Dekoracija
200 g putera
200 g prah šećera
aroma ruma
Skuvati jaja sa šećerom na pari, 20 minuta uz konstantno mešanje. U skuvan fil dodati čokoladu. Dodati zatim i mlevene orahe. Dok se prvi fil hladi, mutiti omekšali puter sa prah šećerom. U taj puter krem umutiti i kesten pire. Spojiti zatim sve ovo sa prohlađenim filom od čokolade i jaja. Umutiti šlag sa hladnim mlekom i povezati sa filom. Ostaviti da se hladi, dok se ređaju piškote.
Piškote kratko natopiti mešavinom mleka i ruma i ređati tortu tako da piškote budu po obodu i na dnu torte. Koristiti za to okrugli kalup prečnika 15-18 cm.
Za dekoraciju penasto umutiti puter i šećer, dodati aromu ruma, pa formirati ružice i rasporediti ih po torti. Ružice se prave iz dresir kese uz pomoć nastavka u obliku izdužene suze. Nanese se prvo fil koji je u centru ruže, a zatim se od centra ka obodu izvlači jedna po jedna latica.