Čokoladno čokoladna mini torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čokoladno čokoladna mini torta

Sastojci

Korice (4x20cm)

150 g brašna
60 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
110 ml ulja
225 g šećera
3 jaja
110 ml mleka

Čokoladni fil

300 ml slatke pavlake
300 g crne čokolade
100 g putera

Voćni fil

200 g jagoda
3 kašike šećera
20 g gustina
50 ml vode
150 g krem sira
200 g slatke pavlake
75 g prah šećera
1 želatin

Dekoracija

deo čokoladnog fila

Pomešati suve sastojke za korice. U sredini suvih sastojaka napraviti udubljenje i u njega sipati sve vlažne sastojke. Spojiti ih i sipati u dve tepsije prečnika 20 cm da se istovremeno peku. Rasporediti masu 2:1. Tepsije prethodno obložiti alu folijom.Tanju koricu peći 17 minuta, deblju peći 22 minuta na 175°C. Deblju (ohlađenu) koricu preseći na dva dela tako da se dobiju 2 korice. Jednu od korica iseći, tako da joj prečnik bude približno 15 cm.

Zagrejati puter i slatku pavlaku, pa u to dodati usitnjenu čokoladu. Pomešati da bude homogeno. Odvojiti ¼ za premazivanje torte, a ostatak umutiti kada se ohladi.

Ocediti zaleđene jagode koje su kratko stajale na sobnoj temperaturi. Taj sok sačuvati za natapanje želatina. Izblendati zaleđene jagode i dodati im malo vode (50 ml), pa veći deo jagoda staviti da se greje, a u malu količinu (1/5) umešati gustin. Sipati masu sa gustinom u vruće izblendane jagode i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se hladi pokriveno prozirnom folijom.

Sipati želatin u sok od oceđenih jagoda i ostaviti da nabubri. Istopiti ga na slaboj varti. Umutiti slatku pavlaku i prah šećer. Sipati u to i krem sir, pa kratko umutiti. Dodati istopljeni želatin, pa umutiti i to. Sipati voćni deo fila (sobne temperature) u deo fila sa sirom i kratko povezati.

Filovati na sledeći način: kora – prsten od čokoladnog fila, ispuniti jagoda filom, poklopiti manjom korom-prsten od čokoladnog fila-ispuniti jagoda filom-poklopiti većom korom.

Sve se filuje u acetatnoj foliji. Acetatna folija se nakon hlađenja skida tako što se torta kratko zagreje fonom spolja. Dekorisati odvojenom količinom čokoladnog fila tako da fil curi niz ivice torte.

Kitchen TV

prethodna
Tri leće kapkejk
sledeća
Taraba torta

Dodajte svoj komentar