Sastojci
Osnova
150 g šećera
150 g brašna
75 ml ulja
3 belanca
3 žumanca
Preliv
170 g kondenzovanog mleka (7.8% mm)
2 pune kašike šećera u prahu
300 ml mleka (3.2%mm)
Krem
30 g prah šećera
80 ml slatke pavlake
50 g bele čokolade
½ kašičice arome vanile
Karamel sos
120 g kristal šećera
100 g slatke pavlake
1 kesica burbon vanila šećera
Priprema:
Mutiti belanca dok se ne formira bogata pena, zatim dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Dodati jedno po jedno žumance, zatim ulje i na kraju umešati brašno. Peći na 170 ºC 18 minuta.
Zagrejati kondenzovano mleko i zasladiti ga šećerom u prahu. Sipati mleko u to i pustiti da se zajedno zagreje nekoliko minuta.
Za karamel sos: karamelizovati šećer na srednje jakoj vatri, dodati mu slatku pavlaku, uz energično mešanje, pa smanjiti vatru i mešati da se svi delovi karamela istope. Dodati zatim burbon vanilu i ostaviti da se ukuva nekoliko minuta, da postane malo gušće.
Umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom. U umućenu smesu sipati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu i aromu vanile, pa kratko umutiti.
Ispečene kolače izvaditi iz papirnih korpica i prebaciti u dublji sud. Zaliti ih mešavinom kondenzovanog običnog mleka. Preko svakog kolača sipati karamel sos i ukrasiti sa malo krema od bele čokolade.