Mafini kao knedle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mafini kao knedle

Sastojci

Testo

500 ml vode
50 g griza
30 g putera
30 g instant pirea

 

Mešavina sa prezlama

40 g putera
80 g prezli
80 g mlevenog keksa
120 g šećera
1 kesica karamel šećera

Nadev

200 g šljiva
1 kesica vanilin šećera
80 g nugat krema
80 g džema od pomorandže
80 g džema od kajsije

 

Smrznute šljive naseckati na sitno, naliti sa nekoliko kašika vode i vanilin šećerom, pustiti da se ukuva, 15-ak minuta.
Propržiti prezle na dobro zagrejanom puteru, mešati neprestano, da ne zagori. Čim je dovoljno tostirano pomešati sa mlevenim keksom, kristal šećerom i karamel šećerom.
Za testo sipati hladnu vodu u veći lonac, u vodu sipati griz i skuvati ga, a zatim dodati instant pahuljice za pripremu pirea. Dodati puter ostaviti da se malo prohladi.

Ređati u papirne korpice radi lakšeg vađenja: testo, nadev, testo, mešavinu sa prezlama. Prilikom vađenja na tanjir za serviranje izvrnuti ih iz korpica, posuti mešavinom sa prezlama, mlevenim lešnikom…

Kitchen TV

prethodna
Palentice i kuglice sa urmama
sledeća
Tri leće kapkejk

Dodajte svoj komentar