Palentice i kuglice sa urmama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Palentice i kuglice sa urmama

Sastojci

Palentice

 

Osnova – palenta

500 ml vode
140 g palente

 

Dodaci uz palentu

so
kisela pavlaka (20%mm)
150 g svežeg sira
150 g slanine
150 g pinđura
Dekoracija

feferoni

kiseli krastavčići

masline
maslinovo ulje za grilovanje

 

Kuglice sa urmama

280 g očišćenih svežih urmi
120 g susama
60 g putera
125 g čokolade (min 40% kakao delova)

D
ekoracija

50 g tostiranog susama

50 g mlevenih oraha

50 g mlevenog keksa

2 kašike kakaa


U vruću vodu sipati palentu, kuvati dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Odmah odvojiti deo u koji neće ići so. Sipati taj deo u silikonski kalup. Ostatak palente posoliti po ukusu, pa i njega izliti u kalupe, ostaviti da se ohladi i stegne (oko pola sata). Formirane palentice pred samo serviranje kratko grilovati na jako zagrejanom grill tiganju, na malo ulja. Servirati uz pavlaku, sir, krastavčiće. pinđur, feferone, masline… Dodatke samo poređati preko, po ukusu.
Priprema kuglica:
Sveže urme odvojiti od koštica i usitniti u seckalici. Na tiganju tostirati susam, mešajući neprekidno, paziti da ujednačeno potamni, ali da ne izgori. Čim susam dobije lepu zlatnu nijansu presuti ga u tanjir da se prohladi, da se ne bi dalje tostirao na ugrejanom tiganju. Susam samleti u seckalici (mlinu). Otopiti čokoladu, puter, pa pomešati sa susamom i urmama. Ostaviti u frižider, da se ohladi, bar dva sata. Kašikom odvajati ujednačenu količinu smese i dlanovima formirati kuglice. Kuglice uvaljati u susam, orahe, keks i kakao, da se vizuelno dobije efekat različitih kolača.

Kitchen TV

prethodna
Kikiriki zalogaji
sledeća
Mafini kao knedle

Dodajte svoj komentar