Sastojci
Kikiriki puter
250 g pečenog neslanog kikirikija
40 g meda
so
Kikiriki keksići
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
125 g kikiriki putera
110 g putera
160 g brašna
1 jaje
1 kašičica praška za pecivo
Kikiriki puter krem
100 g kikiriki putera
100 g putera
120 g prah šećera
Dekoracija
krupna morska so
čokoladne mrvice
Priprema:
Kikiriki usitniti u jakoj seckalici – multipraktiku. Alternativa je duplo mlevenje, prvo na klasičnom kućnom aparatu za kafu, pa na bilo kakvom secku. U kikiriki dodati ugrejan, tečni med, a zatim na kraju i malo soli, po ukusu.
Za kolačiće povezati prvo masnoće (kikiriki puter i puter) i šećer, dodati im jaje, pa na kraju dodati i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Ostaviti testo u frižideru da se stegne, bar sat vremena, pa od hladnog testa formirati kuglice. Svaku kuglicu pritisnuti viljuškom, ruskim nastavkom ili samo istanjiti prstima i peći u rerni, zagrejanoj na 190 °C 10 minuta.
Omekšali puter penasto umutiti, dodati mu šećer, malo po malo, a zatim i kikiriki puter.
Na ohlađene keksiće naneti kikiriki puter krem, pa posuti čokoladnim mrvicama. Keksići mogu da se služe i bez krema preko, pa tada mogu da stoje i nedelju dana, na suvom mestu.