Lažni krem brule

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lažni krem brule

Sastojci

Karamel krem

300 ml mleka
½ kesice burbon vanile
2 žumanca
20 g gustina
100 g šećera
30 g putera
20 g šlaga

Vanila krem

300 ml mleka
½ kesice burbon vanile
2 žumanca
20 g gustina
75 g šećera
30 g putera
20 g šlaga

Karamel korica

200 g šećera
2 kapi alkoholnog sirćeta ili limunovog soka

Karamel saće

350 g šećera
2 ravne kašičice sode bikarbone


Za karamel krem: odvojiti malo mleka i u njega umešati žumanca i gustin. Karamelizovati šećer, sipati preko tako karamelizovanog šećera ostatak mleka i mešati dok se ne rastopi. Temperirati smesu sa žumancima i vrućim karamelom rastopljenim u mleku i vratiti na vatru da se zgusne. Umešati u to puter naseckan na kockice. Sipati i šlag u prahu u ohlađenu smesu, pa mutiti kratko.
Za vanila krem: u malu količinu mleka umešati žumanca i gustin, ostatak mleka zagrejati sa šećerom. Kada se šećer rastopi temperirati žumanca vrućim mlekom, pa vratiti sve na vatru da se zgusne. Dodati puter u skuvan fil. U ohlađen fil sipati šlag u prahu i umutiti.
Karamelizovati šećer za koricu, na kraju mu dodati malo sirćeta ili nekoliko kapi limuna, jer kiselina sprečava prebrzo stezanje karamela, pa daje dovoljno vremena da se karamel tanko sipa u sve posude sa kremom.
Karamelizovati šećer za saće, sipati na to sodu bikarbonu i energično mešati, kratko, dok se ne rasporedi. Sipati na masan papir za pečenje i ostaviti da se ohladi i stvrdne. Nikako ne dirati smesu, jer šećer karamelizuje na temperaturi od oko 174 stepena celzijusa, tako da i ovo saće ima tu temperaturu.
Sipati u čaše naizmenično vanila i karamel krem. Preko sipati tečni karamel i izlomljeno karamel saće staviti na koricu.

Kitchen TV

prethodna
Kapkejkovi sa ratlukom
sledeća
Kikiriki zalogaji

Dodajte svoj komentar