Burgeri sa batat krompirom, namaz od plavog paradajza, vege burger od sočiva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Burgeri sa batat krompirom, namaz od plavog paradajza, vege burger od sočiva

Sastojci

Burgeri sa batat krompirom
1 kuvani batat krompir
1 glavica crnog luka
2 šolje brašna od sirovog suncokreta
2 šolje mlevene golice
1 šolja pirinčanog brašna
1 kašičica himalajske soli
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica ljute mlevene paprike
½ kašičice bibera
½ kašičice kurkume
malo suvog bosiljka
malo suvog origana
malo suve mirođije
malo suvog vlašca

Sve sastojke spojiti u blenderu. Napraviti kompaktno testo. Testo prebaciti u činiju, pa ručno oblikovati burgere. Burgere ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Burgere sušiti u rerni 4 sata na 100 C. Gotove burgere služiti sa malo sveže salate.

Namaz od plavog paradajza


1 plavi paradajz

sok od ½ limuna
2 kašike tahinija
1 kašičica soli
1 čen belog luka
malo bibera
½ kašičice aleve paprike
malo maslinovog ulja
malo soli
malo svežeg peršuna

Dodatno potrebno
1 crvena paprika

Plavi paradajz oljuštiti, pa sve sastojke sjediniti u posudi sa štapnim blenderom. Crvenu papriku iseći na veličinu zalogaja. Namaz servirati na tanjir, crvenu papriku služiti uz namaz.

Vege burger sa sočivom


300 g sočiva
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 šolja ovsenog brašna
1 šolja brašna golice
1 kašičica himalajske soli
½ kašičice bosiljka
½ kašičice mirođije
1 kašičica aleve paprike
malo suvog bosiljka
malo suvog origana
malo suve mirođije
malo suvog vlašca

Sočivo potopiti u vodu dan pre. U blenderu samleti oceđeno sočivo i crni luk i dodati malo vode. Masu prebaciti u činiju, pa dodati sve ostale sastojke i umesiti testo. Ručno oblikovati burgere, ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Burgere sušiti u rerni 4 sata na 80 C. Gotove burgere služiti sa malo sveže salate.

Kitchen TV

prethodna
Tofu sa spanaćem, salata, zdrava pina kolada
sledeća
Sladoled od avokada, vitamin C salata, supa od tikvica

Dodajte svoj komentar