Chao Tom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chao Tom

Sastojci

150 g gambora
30 g svinjskog sala
½ dl ulja
½  glavice crnog luka
2 čena belog luka
30 g bbq terijaki sosa
20 g smeđeg šećera
30 g kukuruznog brašna
30 g tempura brašna

Sos
15 g crnog susama
30 g baby spanaća
30 g đumbira
100 g šampinjona
100 g šitake pečuraka
soja sos
so i biber

Priprema:

Salo kuvati u ključaloj vodi 5 minuta. Ocediti ga i ostaviti sa strane. Luk crni i beli sitno iseckati. Gambore sitno iseckati. U avan dodati rakove i izgnječiti. U izgnječenu smesu dodati kukuruzno brašno, tempura brašno, žuti šećer, bbq terijaki, ulje, so i biber i salo staviti luk crni i beli sitno sečene. Izmešati da se dobije ujednačena masa. Tu smesu oblikovati na ražnjiće. Peći u rerni na 220 stepeni dok se ne dobije zlatnožuta boja. U vodi u kojoj je skuvano salo prokuvati glave i ljuske gambora. Procediti i sačuvati fond. U fond dodati šampinjone i šitake, sitno seckani đumbir i crni susam, pa staviti na umerenu vatru. Na kraju dodati baby spanać, so i soja sos. Servirati.

Kitchen TV

prethodna
Pržene lignje sa limetom i biberom
sledeća
Plodovi mora sa šafranom i kokosovim mlekom

Dodajte svoj komentar