Plodovi mora sa šafranom i kokosovim mlekom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Plodovi mora sa šafranom i kokosovim mlekom

Sastojci

4 jakobove kapice
5 gambora
1 veći pipak hobotnice
glave od 4 lignje
3 čena belog luka
1 limun
3 dl kokosovog mleka
1 g šafrana
1 veza bosiljka
1 veza korijandera
1 veza peršuna
so i biber
20 ml soja sosa

30 g đumbira

½ ljute papričice

Priprema:

Jakobove kapice očistiti tako da kašikom otvorimo školjke, pa zatim nožem uklonimo narandžasti i sivi koral  tako da ostane samo meso školjki. Zatim, isprati školjke pod mlazom hladne vode.  Hobotnicu očistiti od opne tako da ostane samo beli deo i iseći na kolutove,a  glave lignji grubo iseći i spojiti sa hobotnicom. Gambore očisiti od ljušture, creva i repova, zaseći ih na leđnoj strain,  pa isprati pod vodom i iseći na trećine. Jakobove kapice zaseći blago iz estetskih razloga. Sipati malo ulja u vok, pa dodati hobotnicu, lignje, gambore i malo upržiti. Zatim kori od limuna skinuti beli deo. Morski plodovi su se upržili, pa dodati san yak školjke tako da zasečen deo bude gore (kako se meso školjke bude grejalo tako će polako da se otvara). Očišćenu koru limuna sitno iseći i ubaciti u tiganj da ispusti arome. Beli luk staviti u avan sa malo svežeg đumbira i soja sosom i napraviti pastu. Ljutu papričicu iseći i dodati u tiganj, person, bosiljak i korijander iseći samo listove, dodati u tiganj, pa zatim sipati i pastu od soje, belog luka i đumbira. Vatra ne sme da bude jaka. Dodati kokosovo mleko,  pa promešati. Na kraju dodati šafran, pa zatim malo soka od limuna. Ukuvati jos par minuta. Servirati u duboku činiju i posuti isečenim laticama ruže.

Kitchen TV

prethodna
Chao Tom
sledeća
Bakalar sa travkama

Dodajte svoj komentar