Chest nut

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chest nut

Sastojci

Biskvit od maka i lešnika
4 jaja

100 g šećera
100 g putera
70 g mlevenog maka
70 g mlevenih lešnika
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
70 ml ruma
kora jednog limuna
1 kesica rum šećera

Izmiksati penasto puter sobne temperature sa pola od pripremljenog šećera i rum šećerom i umešati žumanca samo da se povežu. Umutiti mekano belanca sa drugom polovinom šećera. Napraviti mešavinu – mak, mleveni lešnik, prašak za pecivo, so, rum i kora limuna. Polovinu ove mešavine dodati u umućen puter, šećer i žumanca, a zatim umešati sneg od belanaca. Na kraju dodati preostalu mešavinu sa makom. Peći na velikom plehu od rerne na 200 C kratko, da biskvit ostane mekan na dodir, a samim tim i sočan.

Krema od kestena
700 g nezaslađenog kesten pirea
100 g mascarponea
300 g slatke pavlake
½ kesice šlag pene
20 ml ruma
2 lista želatina
20 g prah šećera

Izmiksati slatku pavlaku sa šlag kremom u mekan šlag, umutiti kesten pire mikserom. Rastopiti želatin i sa ostalim sastojcima umešati u kesten pire.

Mus od bele čokolade i malina
200 g slatke pavlake
200 g bele čokolade
100 g mascarponea
300 g slatkog vrhnja
3 lista želatina
½ kesice šlag pene

Prokuvati 200 g slatke pavlake, želatin potopiti u hladnu vodu. Vruću slatku pavlaku preliti preko omekšalog želatina i bele čokolade, promešati i dodati mascarpone. Ohladiti na sobnu temperaturu. Umutiti mlečnu slatku pavlaku i šlag krem. Sjediniti zajedno i ravnomerno umešati.

Žele šumsko voće
100 g šumskog voća
50 g šećera
1 kašičica džemfixa 3:1

Prokuvati sve zajedno, izmiksati štapnim mikserom i propasirati kroz cediljku, ohladiti.

 

Filovanje:
Na biskvit od maka naneti sloj džema, isfilovati musom od bele čokolade i poređati maline. Staviti drugi biskvit i filovati kremom od kestena. Ostaviti da se ohladi.

 

Dekoracija
ostatak belog krema od filovanja
1 kesica šlag pene
125 ml mleka
30 g malina
10 g belih čoko mrvica
20 g puslica

Umutiti šlag krem sa mlekom. Pomešati ga sa ostatak belog krema od filovanja, ukoliko ostane. Nakon hlađenja dekorisati šlagom, malinama i čoko mrvicama (kuglicama).

Kitchen TV

prethodna
Fanky, slatko od višanja, sutlijaš
sledeća
Crunch cheeseberry

Dodajte svoj komentar