Crunch cheeseberry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Crunch cheeseberry

Sastojci

Biskvit
4 jaja
2 belanca
50 g muscovado šećera
50 g šećera
80 g mekog brašna
20 g istopljenog putera
½ kesice burbon vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli

Jaja i belanca mutiti na pari do 40 C, nastaviti mućenje dok se količina ne udvostruči, postepeno dodavati sve ostale sastojke, razmazati tanko na pleh od rerne obložen papirom za pečenje i peći kratko na 170 C, dok ne postane mekano na dodir.

Crunch
150 ml mleka
20 g meda
60 g pečenih badema
90 g pečenih lešnika
100 g dulce de leche
10 g gustina
2 prstohvata soli

Prokuvati mleko, gustin i dulce de leche. Umešati preostale sastojke i vruće razmazati preko pečenog biskvita. Staviti prijanjajuću foliju da se ne stvori korica i ohladiti desetak minuta dok se završava krem.

Prvi deo krema
200 ml mleka
2 žumanca
50 g šećera
½ kesice burbon vanilin šećera
150 g bele čokolade
3 lista želatina

Potopiti želatin u hladnu vodu. Mleko i žumanca kuvati uz konstatno mešanje na umerenoj temperaturi, do  80 C. U kuvani krem dodati belu čokoladu i omekšali želatin. Sve sjediniti i pustiti da se ohladi.

Drugi deo krema
250 g mascarponea
175 ml slatke pavlake
½ kesice šlag pene
30 ml likera od pomorandže

Umutiti slatku pavlaku i šlag penu. Mascarpone i liker od pomorandže umutiti i dodati im umućenu slatku pavaku. Pomešati oba krema u jedan.

 

Voćni insert
500 g pirea borovnice
70 g šećera
2 g agar agara

Prokuvati kratko sve sastojke i sipati u modle, ostaviti da se stegne.

 

Glazura
170 ml slatke pavlake
40 ml vode
30 g glukoze
260 g gold čokolade
4 lista želatina

Prokuvati slatku pavlaku i vodu, preliti preko čokolade, glukoze i omekšalog želatina. Ohladiti na 27 C i preliti ohlađeni kolač. Po potrebi preliti 2 puta, tj. u 2 sloja.

 

Dekoracija
50 g celih pečenih lešnika

Filovanje
U silikonske kalupe puniti krem od mascarponea, potom voćni insert, zatim još malo krema. Završiti biskvitom sa crunch slojem. Popuniti rupe kremom. Zalediti kolač. Zaleđen kolač preliti glazurom, dekorisati sa krupno sečenim pečenim lešnicima.

 

Kitchen TV

prethodna
Chest nut
sledeća
Rogač

Dodajte svoj komentar