Rogač

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rogač

Sastojci

Biskvit
4 jaja
150 g šećera
100 g istopljenog putera
100 ml mleka
kora jednog limuna
250 g rendane jabuke
120 g mekog brašna
5 g praška za pecivo
prstohvat soli
20 g kakao praha
70 g mlevenog rogača
70 g mlevenih lešnika
1 kesica cimet šećera

Umutiti penasto jaja sa šećerom, umešati naizmenično vlažne i suve sastojke, peći 1 biskvit u plehu od rerne na 180 C 20 minuta, iseći biskvit na veći i manji krug.

Krem od pomorandže
2 jaja
2 žumanca
175 g šećera
125 g soka od pomorandže
kora 2 pomorandže
4 lista želatina
350 g slatke pavlake

Umutiti penasto jaja sa šećerom, dodati sok i koricu pomorandže i kuvati na pari dok se ne zgusne, umešati pripremljen želatin i ohladiti. Hladno umešati umućenu slatku pavlaku.

 

Čokoladni krem
150 ml slatke pavlake
150 g tamne čokolade
50 g mlečne čokolade
200 ml slatke pavlake
1 list želatina

Preliti vrelu slatku pavlaku preko čokolade i pripremljenog želatina, ohladiti na sobnu temperaturu i umešati umućenu slatku pavlaku.

 

Cialda od pomorandže
100 ml soka od pomorandže
200 g šećera
40 g oštrog brašna
35 g mekog brašna
100 g putera

Rastopiti šećer u soku od pomorandže, umešati brašno, ohladiti. U hladno umutiti puter sobne temperature, izliti na silpat tanko kao papir i pećina 200 C do jake karamel boje. Ohladiti i izlomiti u nejednake oblike.

 

Dekoracija
20 g polutki lešnika

 

Filovanje:

Na prvi biskvit naneti fil od pomorandže, zatim drugi biskvit, pa krem od čokolade. Dekorisati sa oba krema, cialdom od pomorandže i lešnikom.

Kitchen TV

prethodna
Crunch cheeseberry
sledeća
Foxy brown

Dodajte svoj komentar