Energetski miks, starinski kolač sa višnjama, vege vekna, pire od karfiola, salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Energetski miks, starinski kolač sa višnjama, vege vekna, pire od karfiola, salata

Sastojci

DORUČAK-Energetski miks

2/3 šolje višanja (šolja od 200ml)

1 kašika meda

1 kašika lanenog semena

1/2 šolje kuvanih ovsenih pahuljica

1/2 šolje jogurta

malo vode

 

Sve sastojke spojiti u činiju i promešati.

 

Starinski kolač sa višnjama

1 šolja jogurta

2 šolje speltinog brašna

2/3 šolje brezinog šećera

1/2 šolje kokosovog ulja

3 jaja

1 kesica praška za pecivo

5 ml arome vanile

rendana kora 1 limuna

100 g smrznutih višanja

 

U posudu staviti cela jaja i šećer,mikserom penasto umutiti jaja i šećer. U posudu sipati otopljeno kokosovo ulje i jogurt, pa nastaviti sa mućenjem. Speltino brašno prosejati i dodati prašak za pecivo i viljuškom promešati, dodati brašno u činiju sa jajima, izrendati koru limuna direktno u posudu i nastaviti sa mućenjem. Mutiti još par minuta, sipati aromu vanile i završiti sa mućenjem. Tepsiju nauljiti i posuti je brašnom. Sipati masu u tepsiju i poredjati višnje,ispeći kolač u zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta.

 

Vege vekna sa pireom od karfiola i salatom

 

Vege vekna

2 šolje zelenog sočiva

1 šolja oljuštenog zrna heljde

1 šolja ovsenih pahuljica

50 ml soja sosa

1 mladi crni luk

3 sušena paradajza

3 čena belog luka

1 kašika paradajz paste

1 kašičica tucane paprike

1 kašičica slatke mlevene paprike

1/2 šolje tople vode

biber

 

Sočivo kuvati 20 minuta, a heljdu deset minuta, pa ocediti od vode. Kuvano sočivo staviti u posudu i kratko ispasirati štapnim mikserom. U posudu dodati kuvanu heljdu, ovsene pahuljice, paradajz pastu. Sitno iseckati beli luk, mladi crni luk i sušeni paradajz. Dodati sve u posudu, sipati soja sos i začiniti slatkom mlevenom paprikomi ljutom tucanom paprikom, sve promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon 15 minuta staviti masu u pekač obložen papirom za pečenje. Veknu ispeći 250C 45 minuta. Kada je vekna gotova ostaviti je da se ohladi i seći parčiće. Servirati na pireu od karfiola.

 

 

Pire od karfiola

300 g karfiola

2 čena belog luka

biber

so

maslinovo ulje

 

Karfiol obariti u vodi dok ne omekša, zatim ocediti i ispasirati štapnim mikserom, Dodati seckani beli luk, so i biber. Sve promešati.

 

 

RECEPT – MASKA OD VIŠANJA

1/2 šolje višanja

1 kašika kiselog mleka

 

 

Sastojke umutiti u kašu i naneti na očišćeno lice. Isprati mlakom vodom nakon

10 minuta i naneti kremu za lice.

 

Kitchen TV

prethodna
Slatki tost doručak, jagoda torta, pileći ražnjići, aromatično povrće, salata
sledeća
Slani proteinski mafini, koko kakao torta, zapečeni riblji odresci, salata

Dodajte svoj komentar