Sastojci
DORUČAK-Slatki tost doručak
2 krške tost hleba
1 kašika kikiriki putera
1banana
1 kašičica kakaa
1 kašika meda
Kakao i med pomešati, hleb namazati puterom, poređati kolutiće banana, pa preliti sa napravljenim kakao miksom.
2 kriške tost hleba
2 kašike mladog neutralnog sira
2 jagode
1 kašika meda
1 kašika seckanog badema
Med i sir pomešati, pa premazati hleb, dodati listiće jagode odozgo i posuti bademom.
SLATKO-Jagoda torta
Fil
2 kašike pirinčanog brašna
2 šolje sojinog mleka (šolja od 200ml)
1 kašika kakaa
3 kašike brezinog šećera
malo aroma vanile
Veću količinu mleka zagrejati, sve ostale sastojke razmutiti u ostatku mleka. Kada mleko proključa sipati u šerpu ostatak i kuvati dok ne počne da kuva. Skloniti sa ringle i ohladiti u frižideru.
Kora
2 jaja
2 banane
1/2 šolje kokosovog brašna(šolja od 200ml)
1/2 šolje mlevenog lanenog semena
1/2 kašičice praška za pecivo
Dodatno potrebno
100 g istopljene čokolade
10 jagoda
Ispasirati bananu, umutiti šam od belanaca, pa dodati bananu i nastaviti sa mućenjem. Nakon par minuta dodati ostale sastojke, pa lagano umešati. Na papiru za pečenje sipati masu za koru i uz pomoć špatule ravnomerno rasporediti po papiru. Peći na 180C 10 minuta.
Jagode iseći na listiće. Gotovu koru iseći na 4 jednka dela, ređati koru, fil, jagode.Na zadnju koru naneti fil, preliti istopljenom čokoladom i dekorisati jagodama.
Pileći ražnjići
200 g pilećeg belog mesa
2 kašike senfa
30 ml soja sosa
1 kašika šećera od šećerne trske
2 čena belog luka
1 tikvica
Meso iseći na kocke veličine zalogaja, staviti meso u čiiju i dodati sitno seckan beli luk, soja sos, senf i šećer. Jednako promešati i ostavii da odstoji 30 minuta. Tikvicu iseći na komade iste veličine kao i meso i ređati na ražnjiće naizmenično. Pržiti na tiganju sa malo ulja.
Aromatično povrće
200 g prokelja
200 g karfiola
maslinovo ulje
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica slatke crvene paprike
so
limunov sok
Prokelj očistiti i oprati, karfiol oprati i odvojiti ga po cvetovima. Pripremljeno povrće blanširati u ključaloj vodi. Oblanširano povrće izvaditi iz vode i prebaciti u činiju, dodati sve začine i promešati. Staviti u tepsiju i zapeći u rerni na 180C 15 minuta.
Salata
1 paradajz
1 krastavac
1 avokado
so
maslinovo ulje
malo limunovog soka
Paradajz i avokado iseći na kriške,krastavac sa korom iseći na kolutove. Sve staviti u činiju i začiniti solju, limunovim sokom i maslinovim uljem.
RECEPT MASKA SA JAGODAMA
5 zrelih jagoda
1 kašika kisele pavlake
malo meda
Pomešati sve sastojke u pastu, pa naneti na očišćenu kožu lica i vrata. Isprati
mlakom vodom posle pola sata.