Slatki tost doručak, jagoda torta, pileći ražnjići, aromatično povrće, salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slatki tost doručak, jagoda torta, pileći ražnjići, aromatično povrće, salata

Sastojci

DORUČAK-Slatki tost doručak

2 krške tost hleba

1 kašika kikiriki putera

1banana
1 kašičica kakaa

1 kašika meda

 

Kakao i med pomešati, hleb namazati puterom, poređati kolutiće banana, pa preliti sa napravljenim kakao miksom.

 

 

2 kriške tost hleba

2 kašike mladog neutralnog sira

2 jagode

1 kašika meda

1 kašika seckanog badema

 

Med i sir pomešati, pa premazati hleb, dodati listiće jagode odozgo i posuti bademom.

 

SLATKO-Jagoda torta

 

Fil

2  kašike pirinčanog brašna

2 šolje sojinog mleka (šolja od 200ml)

1 kašika kakaa

3 kašike brezinog šećera

malo aroma vanile

 

Veću količinu mleka zagrejati, sve ostale sastojke razmutiti u ostatku mleka. Kada mleko proključa sipati u šerpu ostatak i kuvati dok ne počne da kuva. Skloniti sa ringle i ohladiti u frižideru.

 

Kora

2 jaja

2 banane

1/2 šolje kokosovog brašna(šolja od 200ml)

1/2 šolje mlevenog lanenog semena

1/2 kašičice praška za pecivo

 

Dodatno potrebno

100 g istopljene čokolade

10 jagoda

 

Ispasirati bananu, umutiti šam od belanaca, pa dodati bananu i nastaviti sa mućenjem. Nakon par minuta dodati ostale sastojke, pa lagano umešati. Na papiru za pečenje sipati masu za koru i uz pomoć špatule ravnomerno rasporediti po papiru. Peći na 180C 10 minuta.

 

Jagode iseći na listiće. Gotovu koru iseći na 4 jednka dela, ređati koru, fil, jagode.Na zadnju koru naneti fil, preliti istopljenom čokoladom i dekorisati jagodama.

 

Pileći ražnjići

200 g pilećeg belog mesa

2 kašike senfa

30 ml soja sosa

1 kašika šećera od šećerne trske

2 čena belog luka

1 tikvica

 

Meso iseći na kocke veličine zalogaja, staviti meso u čiiju i dodati sitno seckan beli luk, soja sos, senf i šećer. Jednako promešati i ostavii da odstoji 30 minuta. Tikvicu iseći na komade iste veličine kao i meso i ređati na ražnjiće naizmenično. Pržiti na tiganju sa malo ulja.

 

Aromatično povrće

200 g  prokelja

200 g karfiola

maslinovo ulje

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica slatke crvene paprike

so

limunov sok

 

Prokelj očistiti i oprati, karfiol oprati i odvojiti ga po cvetovima. Pripremljeno povrće blanširati u ključaloj vodi. Oblanširano povrće izvaditi iz vode i prebaciti u činiju, dodati sve začine i promešati. Staviti u tepsiju i zapeći u rerni na 180C 15 minuta.

 

Salata

1 paradajz

1 krastavac

1 avokado

so

maslinovo ulje

malo limunovog soka

 

Paradajz i avokado iseći na kriške,krastavac sa korom iseći na kolutove. Sve staviti u činiju i začiniti solju, limunovim sokom i maslinovim uljem.

 

RECEPT MASKA SA JAGODAMA

5 zrelih jagoda

1 kašika kisele pavlake

malo meda

 

Pomešati sve sastojke u pastu, pa naneti na očišćenu kožu lica i vrata. Isprati

mlakom vodom posle pola sata.

 

Kitchen TV

prethodna
Proso puding, čoko banana mafini, musaka sa džigericom, projice, salata
sledeća
Energetski miks, starinski kolač sa višnjama, vege vekna, pire od karfiola, salata

Dodajte svoj komentar