Sastojci
½ crvene paprike
½ žute paprike
½ zelene paprike
½ tikvice
½ patlidžana
5 šampinjona
150 g glass nudli
200 g kuvanog pirinča
1 dl soja sosa
½ kašičice ljutog japanskog miksa začina-togaraši
2 kašike sakea
Salata
50 g lolo rosso salate
50 g lolo biondo salate
30 g baby spanaća
30 g matovilca
2 kašike sosa od susama sa sirćetom
50 g rotkvica
1 kašika crnog susama
1 kašika ulja od susama
Priprema:
Glass nudle staviti u zagrejanu vodu, a kada voda proključa ugasiti vatru.
Pripremiti povrće: crvenu papriku iseći na kolutove, žutu paprika na stapiće, zelenu papriku na kockice, a tikvicu iseći na tanke kolutove. Patlidžan seći na kocke, a šampinjone na listiće.
Zagrejati wok tiganj sa malo ulja i ubaciti svo pripremljeno povrće da se uprži. Kada povrće omekša 50% ubaciti kuvan pirinač, dobro promešati, preliti soja sosom i ostaviti da se pirinač zapeče sa dna. Staviti ljuti japanski miks začina, sake i pirinčane nudle, promešati i ostaviti da se jos malo zapeče sa dna, pa dodati još malo soja sosa.
Servirati na tanjiru na koji se prethodno sipa malo sosa od susama.
Japanska sveža salata
Različite vrste salata nežno pomešati sa sosom od susama. Rotkvice seći na tanke listiće, pa ih grubo preseckati i ubaciti u salatu. Dodati ulje od susama i posuti crnim susamom.